Veldkijkers

Veldkijkers vergelijken

Verfijn de resultaten

Merken
De veldkijker wordt ook wel field scope of spotting scope genoemd. Deze observatiekijkers hebben een grotere vergrotingsfactor dan verrekijkers, en worden voornamelijk gebruikt om de aanwezigheid van jachtdieren in een gebied te observeren. De veldkijker wordt voornamelijk gebruikt door bijvoorbeeld jachtopzieners, boswachters en vogelspotters. Een veldkijker is monoculair. Dat betekent dat u er met één oog doorheen kijkt.

De Jacht stelt u in staat veldkijkers van diverse kwaliteitsmerken te bekijken en vergelijken. Op onze website kunt u onder andere afmetingen, gewicht, weersbestendigheid, lichtsterkte, focusafstand en vergrotingsfactor vergelijken en bovendien prijzen opzoeken van deze producten in diverse winkels. Tot slot stelt De Jacht u in de gelegenheid ervaringen te lezen of uit te wisselen.

Veldkijker met zoomoculair

Veel spotting scopes worden geleverd met een zoomoculair. Daarmee kunt u de vergrotingsfactor van de kijker aanpassen. Dankzij het zoomoculair kunt u eenvoudig wisselen in de vergrotingsfactor wanneer u meerdere dieren tegelijk in uw vizier hebt. Meestal zijn de oculairs verwijder- en vervangbaar waardoor u ook een ander oculair naar keuze kunt gebruiken.

Veldkijkers en statieven

Om het beeld te stabiliseren is een goed statief bij een veldkijker onmisbaar. Door de hoge vergrotingsfactor wordt namelijk ook uw eigen beweging uitvergroot. Bij het werken uit de hand zou dit leiden tot een zeer onstabiel beeld. Met een statief kunt u langer en comfortabeler observeren.
één moment...