Monoculairen

Monoculairen vergelijken

Verfijn de resultaten

Merken
Een monoculair is een verrekijker voor één oog. De monoculair verrekijker is een stuk compacter dan een verrekijker en past doorgaans in elke jaszak of tas. Een monoculair wordt ook wel monokijker of mono-verrekijker genoemd. De monoculair wordt veelal gebruikt om vogels te spotten of dieren te observeren. Factoren die kunnen meespelen in de keuze van een monoculair 

Bent u op zoek naar een monokijker met een zoomoculair met een grote vergrotingsfactor, dan is een zogenaamde spotting scope of veldkijker wat u zoekt. 

Vind de beste monokijker

In de keuze van een goede monoverrekijker spelen een aantal factoren mee. Allereerst is er de afweging tussen formaat en gewicht versus de uittredepupil en helderheid van uw monoculair. Een compact monoculair heeft meestal een kleine uittredepupil en beperkte helderheid. Dat is lastig kijken, maar kiest u een te groot en te zwaar exemplaar dan kan het gevolg zijn dat u deze liever thuis laat dan te gebruiken op uw jacht. Dat is eeuwig zonde. Zoek dus altijd naar de juiste balans tussen kwaliteit en gebruik. Het is prettig als een monoculair waterdicht en nevelvrij is. 

Op onze website kunt u monokijkers vergelijken op specificaties en adviesprijs. Zo vindt u eenvoudig een monokijker die voldoet aan uw eisen. We willen u uitnodigen bovendien een review achter te laten over de monokijkers waarmee u ervaring heeft. Door ervaringen uit te wisselen met andere jagers wordt het maken van uw keuze nog eenvoudiger en helpt u ook anderen een onderbouwde keuze te maken. 
één moment...