Richtkijkers vergelijken

Verfijn de resultaten

Merken

Richtkijkers voor jagers

De richtkijker is het belangrijkste accessoire van uw kogelgeweer. De Jacht biedt u een gebruiksvriendelijke vergelijkingstool voor richtkijkers van diverse grote merken. U kunt de producten vergelijken op specificaties en prijs voor diverse winkels, en kunt een recensie achterlaten over richtkijkers waarmee u ervaring heeft.

Door middel van de kruisdraden is het mogelijk een projectiel met precisie te raken. Van de diverse richtkijkers kunt u onder andere de vergrotingsfactor, uittrede pupil, oogafstand, schemergetal, helderheid en parallaxinstelling opzoeken. Ook afmetingen, gewicht en weersbestendigheid staan per richtkijker aangegeven. 

Getallen op een richtkijker

Bij richtkijkers zijn drie getallen van belang: de vergroting (aangegeven als bijvoorbeeld “4x”) en de uittrede oftewel de grootte van de lens, en het schemergetal. Een grotere lens zorgt voor een bredere kijkhoek. Ook zorgt een groter objectief voor méér lichtinval en daarmee een helderder beeld. Daarbij is het van belang dat u objectieven met een gelijke vergroting met elkaar vergelijkt.

Als laatst zijn de coatings van de richtkijker nog van belang. Deze zijn lastig objectief te vergelijken. Deelt u uw ervaring met een bepaalde richtkijker? Dan willen we u vragen specifiek aandacht te besteden aan het effect van de coatings met name in de schemering. 
één moment...