Drijfjachtkijkers

Drijfjachtkijkers vergelijken

Verfijn de resultaten

Merken
Drijfjachtkijkers zijn richtkijkers die speciaal bedoeld zijn voor de drijfjacht of drukjacht. Een voorbeeld van drijfjachtkijkers zijn de zogenaamde reddots. Het lichte gewicht van de drijfjachtkijker helpt u snel aan te leggen en te volgen met uw geweer, wat tijdens een drijfjacht vaak noodzakelijk is. Drijfjachtkijkers hebben vaak een breed zichtveld en maken het ook mogelijk met twee ogen open te schieten. Door de geringe vergroting houdt u als schutter veel overzicht over de omgeving. Omdat drijfjachten bij daglicht worden gehouden, is een grote lensopening niet nodig. In combinatie met de kleine vergrotingsfactor houdt dat de kijker licht en compact. 

De Jacht stelt u instaat drijfjachtkijkers van verschillende kwaliteitsmerken te vergelijken. Bovendien kunt u prijzen opzoeken van de aangesloten winkels en kunt u ervaringen met drukjachtkijkers lezen of delen met andere jagers.

Traditionele drijfjachtkijkers

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een traditionele drukjachtkijker met een buis. In vergelijking met gewone richtkijkers zijn deze kijkers nog steeds erg compact en licht. In de bossen is een reddot richtkijker vaak ideaal, in meer open gebied met mogelijkheid tot langeafstandsschoten past een traditionele buisrichtkijker waarschijnlijk beter. Ook persoonlijke voorkeur speelt in deze overweging nog mee.

Mogelijke nadelen van reddot drijfjachtkijkers

Een nadeel dat soms genoemd wordt van de reddot drijfjachtkijkers is de grootte van de reddot (het rode stipje in beeld). Dit beslaat een vrij groot oppervlak van uw doel. Het meest ideaal zijn drijfjachtkijkers met een kleine stip en een groot contrast. Diverse drijfjachtkijkers zijn voorzien van een regelbare reddot. Voor eigenlijk iedere wildsoort en elke situatie is dat het prettigst. 
één moment...