Wildrecepten

Wild zwijn met bokbier
Door: TheoM

Ingrediënten

  • 1,5 kg. zwijnenbout;
  • zwarte peper, zeezout;
  • 2 el koekkruiden;
  • 200 gram lichtgerookt spek, in grote dobbelstenen;
  • olijfolie;
  • 3 uien, in ringen;
  • 1 el jeneverbessen;
  • 3 laurierblaadjes;
  • 4 dl wildfond, 5 dl. bokbier;
  • 3 el mosterd;
  • 3 plakken peperkoek.
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 125 graden.
  2. Snijd de bout in grote stukken en kruid ze gul met peper, zout en koekkruiden.
  3. Bak eerst het spek een paar minuten met wat olie in een koekenpan.
  4. Schuif het spek daarna in een ovenbestendige braadpan.
  5. Doe het zelfde met het vlees (in porties aanbraden).
  6. Wrijf de jeneverbes fijn, bak ze even met de uien en de knoflook en doe ze ook bij het vlees in de braadpan. 
  7. Zet de braadpan op het vuur, voeg laurier, fond en bier toe en breng aan de kook.
  8. Doe de deksel op de pan en zet hem in de oven. Zo'n 2,5 uur of langer. Roer af en toe.
  9. Maak de stoverij af met mosterd en bind de saus met peperkoek.
  10. Goed doorroeren en gloeiend heet serveren.
    Bijvoorbeeld met aardappelpuree en appelmoes.
één moment...