Sponsor Lyme-onderzoek met een review op DeJacht.nl

Gepubliceerd: , in Artikelen
Voor elke review die je op Dejacht.nl schrijft over jachtuitrusting of jachtwinkels maakt DeJacht.nl één euro over naar Stg. Tekenbeetziekten.

Stg. Tekenbeetziekten steunt met deze sponsorgelden onderzoek naar de ziekte van Lyme. 

Met deze actie hopen we twee doelen te bereiken:
  1. Het steunen van onderzoek gericht op genezing van de ziekte van Lyme.
  2. Het stimuleren van jagers en buitenmensen tot het schrijven van informatieve en betrouwbare reviews over jachtuitrusting.

Jagers, boeren en buitenlui zijn een risicogroep wanneer het op Lyme en andere zoönosen aankomt. Ervaring met de ziekte van Lyme heeft de maker van DeJacht.nl geïnspireerd tot deze actie.

We zijn veel in de vrije natuur en daar bovenop verwerken we ook de geschoten dieren waardoor we direct met teken in aanraking komen. Ook de zachte winters en de sterk toegenomen wildstand vergroten de kans op contact met teken.

Vrijwel iedere jager kan tegenwoordig het aantal bekenden in zijn of haar omgeving die Lyme hebben (gehad) niet meer op vijf vingers tellen.

Geen jager, geen probleem!

Als vogelaar heb je ervaring met de verrekijkers, als bosbouwer met jachtkleding of als sportschutter met hagelgeweren of richtkijkers.

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een Lyme vrij bestaan. Schrijf dus gerust een review van producten waar jij ervaring mee hebt.

Week van de Teek

De actie start met onmiddellijke ingang. Eerder geschreven reviews worden bij deze eerste editie ook meegenomen. De opbrengst van deze sponsoractie wordt in de Week van de Teek 2021 bekend gemaakt en gestort op de rekening van Stg. Tekenbeetziekten. 

We zullen dan ook het succes van deze actie evalueren. Indien het aanslaat herhalen we de actie en zullen we deze ook internationaal doorvoeren. Dus kom maar op met die reviews!

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is de bekendste van de tekenbeetziekten en een steeds groter probleem voor iedereen die van het buitenleven geniet. Het is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door de Borrelia burgdorferi bacterie, een spiraalvormige bacterie (spirocheet).

Lyme kent een waslijst aan symptomen waarin overeenkomsten zitten met andere ziekten, hierom wordt het ook wel de grote imitator genoemd. Het gebeurt dan ook regelmatig dat het ziektebeeld eerst voor andere ziekten wordt aangezien. De in Nederland beschikbare testen hebben een grote kans op zowel false-positives als false-negatives. Al met al geen makkelijk te duiden ziekte waarbij de gevolgen zeer ingrijpend zijn in voor het leven van de patiënten. Een aanzienlijk deel kampt nadien met zware chronische klachten. 

We hopen met deze actie een steentje bij te dragen aan de genezing van deze nare ziekte. 

Hoe schrijf je een review?

Maak een account aan op DeJacht.nl, vervolgens vind je onder de kopje ‘jachtuitrusting’ winkels en producten waar je een review van kan schrijven.

Schrijf alleen vanuit je eigen ervaring over de winkel of het product. Niemand zit te wachten op onzin, drama of verkooppraatjes. Dat soort reviews worden gemodereerd. 

Wel zitten mensen te wachten op inhoudelijke ervaringen, de ervaren positieve en negatieve kanten van een product of dienstverlening bij een winkel. Hou het dus zo objectief mogelijk en bedenk: wat voor jou een nadeel is, wordt door een andere jager wellicht als voordeel ervaren.

één moment...