Hagelgeweren vergelijken

Verfijn de resultaten

Merken
Hagel kaliber
Type hagelgeweer
Looplengte
Frame materiaal

Hagelgeweren

Een hagelgeweer of hagelbuks wordt gebruikt voor de jacht op aangewezen wildsoorten, namelijk de haas, fazant, konijn, houtduif, wilde eend en patrijs. Deze jacht mag worden uitgeoefend met de kalibers 12, 16, 20 en 24. Hagelgeweren zijn met name geschikt voor gebruik op kleine doelen en wanneer in de lucht geschoten wordt. Wanneer een hagelgeweer wordt gebruikt op te grote diersoorten is het risico te groot dat het dier slechts verwond, maar niet gedood wordt. Op alle wildsoorten mogen slechts patronen worden gebruikt waarvan de korrelgrootte niet meer is dan 3,5 millimeter. 

Hagelgeweer uitkiezen en kopen

De Jacht stelt u in de gelegenheid hagelgeweren van kwaliteitsmerken met elkaar te vergelijken op specificaties, prijs en ervaringen. Zo vindt u een jachtgeweer dat bij u past. Heeft u zelf ervaring met een bepaald geweer? Deel uw mening met andere jagers; uw kennis van dit product kan ook andere bezoekers helpen hun keuze te maken.

Ziet u een hagelgeweer dat u aanspreekt? Ga dan altijd kijken bij een gespecialiseerde jachtwinkel of wapenhandel. Zij hebben veel ervaring met de geweren die zij verkopen en kunnen samen met u bekijken of het geweer goed aansluit op uw wensen en voorkeuren. 

Voor het bezit van vuurwapens en munitie geldt een streng registratie- en vergunningenstelsel. Let op dat hagelgeweren alleen kunnen worden aangeschaft met een geldig verlof of jachtakte.
één moment...