Kite Optics Bonelli 2.0 8x42 Verrekijker

€ 1.130,00
Koen

Een allround kijker voor een kleiner budget!

Door Koen,
Een goede , stevige kijker die tegen een stootje kan , waterdicht is en door zijn lichte gewicht makkelijk overal mee naar toe te nemen is. In elk licht, zelfs in zware schemer bewijst deze kijker wat hij waard is.

Pluspunten

  • Qualiteit in elke lichtomstandigheid
  • Licht en toch robuust
  • lagere prijsklasse

Minpunten

  • Het draaiknopje om scherp te stellen draait heel licht, hierdoor af en toe snel voorbij het punt dat de kijker scherp staat.
Eindoordeel

Uitgebreide review

Ik ben sinds 2 maanden in het bezit van deze kijker. Ben er al veel mee op jacht geweest en heb hem daarnaast veel in het veld gebruikt tijdens de gebruikelijke controle rondjes. De kijker bevalt me in elk opzicht. De kijker is licht en voorzien van een brede , zachte nekband waardoor de kijker zich makkelijk overal mee naar toe laat nemen. Daarnaast zitten er afsluitdoppen voor zowel boven- als onderkant van de verrekijker bij, die zich bij regen makkelijk er op en er af laten halen. De kijker al meerdere keren in een zware regenbui gebruikt en ook daar veranderde er niets aan de kwaliteit , de kijker is waterdicht en dit heb ik dus in praktijk kunnen ondervinden. Deze kijker in de uitvoering 8x42 is natuurlijk een allround kijker. Met een breed zichtveld en de standaard vergroting die ik gewend was beviel deze me dan ook zeer goed. Deze kijker heeft mij echter het meest verbaasd in de zware schemer en vrijwel donkere omstandigheden. Deze kijker doet op alle vlakken in mijn ogen dan ook niet onder voor de bekendere merken zoals swarovski en zeiss waar ik ook ervaring mee heb. Een klein minpuntje is dat de knop waarmee de kijker scherp wordt gesteld in mijn ogen net iets te licht is afgesteld waardoor er snel voorbij het scherpe punt wordt gedraaid. Aan de andere kant geeft dit weer zeer makkelijk de mogelijkheid om de kijker perfect scherp te stellen. Al met al een kwaliteitskijker voor een zeer scherpe prijs die ver onder de prijzen van kwaliteitsconcurrenten swarovski en zeiss zit.
één moment...