De brede moestuin
De brede moestuin is de blog van jager/verzamelaar Ellen Mookhoek. Op jacht naar wild, vis, planten en kruiden verkent en oogst ze uit de natuur. Alles op basis van wise use om vervolgens heerlijke gerechten te maken. De recepten worden gedeeld in deze blog.
Eerder dit jaar
- Masterclass wilde loken, op 17, 24 of 31 maart.Iedereen kent daslook, maar heb je wel eens geknabbelt aan driekantiglook? Of aan armbloemiglook? en herken jij kraailook? Nee? doe dan mee aan de masterclass w...
- Ree op Chinese wijzeIneens was mijn vriezer te vol. Was een beetje mijn eigen schuld. Steeds vaker portioneer ik wild met “grote slagen, snel thuis” en dat kost meer vriesruimt...
- Ree op Chinese wijzeIneens was mijn vriezer te vol. Was een beetje mijn eigen schuld. Steeds vaker portioneer ik wild met “grote slagen, snel thuis” en dat kost meer vriesruimt...
Vorig jaar
- Cake van ganzeneierenGanzeneieren zijn uniek van smaak, rijk, romig, maar vooral vol van smaak. Dat komt omdat het ei vetter is dan een kippenei. Als je meer ei en minder boter gebr...
- Masterclass wilde loken, zondag 2 april (15.00 tot 16.30)Iedereen kent daslook, maar heb je wel eens geknabbelt aan driekantiglook? Of aan armbloemiglook? en herken jij kraailook? Nee? doe dan mee aan de masterclass w...
- Van gans tot vlees, 26/3/23Een prachtige wildworkshop in samenwerking met Slow Food Amsterdam! Tijdens de workshop op zondag 26 maart leer je hoe je een dode gans transformeert in mooi vo...
- GanzeneierenHet is weer die tijd van het jaar… Van half maart tot half april kan het “nestbehandelen” in het kader van de populatiebeheer grauwe ganzen weer gecombine...
Voor 2023
- WildplukkenGa je mee de prachtige Amsterdamse natuur in om te proeven van de biodiversiteit? Een dag in park, bos of groene rafelrand zal nooit meer het zelfde zijn nadat ...
- Wildworkshop ree en gansOp zondag 8 mei van 10-16 in Amsterdam Noord! Je leert een gans of een ree villen, uitbenen, portioneren en verwerken tot biefstuk, stoofvlees en worst. maar…...
- Aan de slag met gansWildworkshop op zondag 24 april van 10-16 van gans tot vleespakket Je leert ganzen villen, uitbenen, portioneren en verwerken tot biefstuk, stoofvlees en worst....
- Het is weer bijna tijd voor verse ganzeneieren!In het kader van de geboorte beperking van de grauwe gans kan je vanaf vrijdag 11 maart weer met mij mee op ganzeneisafari in een woest moeras in Noord Holland....
- Het is weer bijna tijd voor verse ganzeneieren!In het kader van de geboorte beperking van de grauwe gans kan je vanaf vrijdag 18 maart weer met mij mee op ganzeneisafari in een woest moeras in Noord Holland....
- Het is weer bijna tijd voor verse ganzeneieren!In het kader van de geboorte beperking van de grauwe gans kan je vanaf vrijdag 18 maart weer met mij mee op ganzeneisafari in een woest moeras in Noord Holland....
- Het is weer bijna tijd voor verse ganzeneieren!In het kader van de geboorte beperking van de grauwe gans kan je vanaf vrijdag 18 maart weer met mij mee op ganzeneisafari in een woest moeras in Noord Holland....
- Het is weer bijna tijd voor verse ganzeneieren!In het kader van de geboorte beperking van de grauwe gans kan je vanaf vrijdag 18 maart weer met mij mee op ganzeneisafari in een woest moeras in Noord Holland....