Jagen in Duitsland

Duitsland is voor veel Nederlandse jagers een prima bestemming. Duitsland is veel minder dichtbevolkt dan Nederland en dat vertaalt zich in een prima jachtbeleving. De jachtvelden zijn royaal en de regelgeving is gunstig voor beoefenaars van de jacht. Bovendien is Duitsland natuurlijk prima bereikbaar. Wanneer u gaat jagen in Duitsland hoeft u vaak maar een aantal uren te reizen. Vooral onder grofwildjagers is Duitsland in trek.

Om te kunnen jagen in Duitsland moeten Nederlandse jagers een Duitse jachtakte aanvragen. Komt u slechts één of enkele malen per jaar in Duitsland, dan volstaat een Ausländertagesjagdschein (logeerakte). Reist u vaker naar Duitsland af om te jagen, dan doet u er goed aan een Ausländerjahresjagdschein (jaarakte) aan te vragen. Tot slot is het mogelijk een akte aan te vragen voor drie jaren (Ausländerdreijahresjagdschein). Meestal verzorgt de gastheer het aanvragen van de Duitse jachtakte. Voor aanvraag is het bezit van een Nederlandse jachtakte natuurlijk een vereiste.

Op deze pagina vindt u diverse links van aanbieders van jachtreizen naar Duitsland. Heeft u een goede aanvulling voor deze pagina, neem gerust contact op.

 

één moment...