KJV #35 - Atlas

Gepubliceerd: , in Jachtverhalen
Toen ik last had van mijn rug en er na een scan een hernia geconstateerd werd, leek een operatie onontkoombaar. “Je moet eerst nog maar eens bij WJ langsgaan” kreeg ik als advies, hij is fysiotherapeut die een in Nederland omstreden therapie heeft, maar hij is vaak succesvol bij nek- en rugklachten. De methode is een variant op de atlasreflextherapie.
Nou is de atlas bij jagers een bekende wervel. Net als in de mythologie draagt de atlas de wereld, in ons geval het hoofd. Het vinden van de atlas is wel een dingetje, want ik zie soms nogal wat gepruts als die wervel gezocht wordt om een kop als trofee te kunnen meenemen.En onze FBE organiseerde zelfs speciale cursussen toen het de Provincie behaagde om cervicale dislocatie bij de ganzen te verbieden. Eeuwenlang zijn ze ‘genekt’, maar dat is hier -voorlopig- verleden tijd. Vergassen, ja, dat mag kennelijk wel; het zal wel veel humaner zijn… 
Gelukkig slaagde ik voor het examen en kreeg zelfs een mooi certificaat.

Terwijl WJ bezig is met mijn nek, want hoewel ik een hernia laag in de rug heb, zoekt hij de oorzaak hoog in mijn nek, vertel ik hem over mijn certificaat. “Oh, ben je jager?”, “oei.”, denk ik, maar gelukkig vervolgt hij met: “ik zou wel eens een mooi stuk wilde zwijn willen hebben”.

Ik spreek met hem af dat ik daarvoor kan zorgen, als zijn behandeling resultaat heeft, want anders -operatie en herstel- zal er voorlopig wel niets van grofwildjacht komen. 
Een kleine drie maanden later lever ik een mooie overloper van ruim 50 kg. bij hem af, die hij zelf met een bevriende jager zal slachten.

©TheoM
één moment...