De Vechtschool

De Vechtschool

Contact De Vechtschool:

Over De Vechtschool

Acute en chronische stress beïnvloeden jouw probleemoplossend vermogen waardoor je al gauw verkeerde beslissingen neemt met mogelijk gevaarlijke situaties tot gevolg. Aangezien wij actief met wapens omgaan is onze verantwoordelijk recht evenredig aan de gevolgen wanneer er een ongeluk gebeurt. Jagen is een doorgaans rustgevende activiteit, waarbij soms ook wat spanning kan optreden. Neem je echter druk en stress vanuit huis of werk mee het veld in, dan kan dat samen te veel worden. De kans dat wild ziek geschoten wordt is dan groter, maar ook de kans op een ongeluk waarbij jezelf of iemand anders gewond raakt. Daarom biedt De Vechtschool de stress management training voor jagers.

Stress management training voor jagers

De training helpt je niet alleen rustig en kalm te blijven onder stress in het veld, maar juist ook daarbuiten. Naast achtergrondkennis over stress leer je praktische vaardigheden waarmee je acute en chronische stress kunt verminderen en onder controle houden. Door middel van situationele en zelfreflectie versterk je je situationeel bewustzijn en je zelfbewustzijn. Hierdoor sta je meer open voor de juiste signalen en laat je je minder verstoren door afleidende signalen. Veiligheidshandelingen zoals het ontladen van je geweer worden een stressbestendige gewoonte die je ook uitvoert wanneer je even afgeleid wordt. 

De Vechtschool

De Vechtschool verzorgt training in persoonlijke veiligheid en persoonlijke efficiëntie.

Het probleemoplossend vermogen van de authentieke krijgskunsten is fantastisch. Dat kan ook niet anders, want wanneer je aangevallen wordt met een zwaard heb je een fractie van een seconde om te observeren wat er gebeurt, je opties te bepalen, vervolgens te beslissen wat je gaat doen om uiteindelijk te handelen. Inefficiënt handelen is dodelijk in deze situatie.

De krijgsprincipes laten zich dan ook uitstekend vertalen naar de moderne praktijk waar de conflicten en problemen meestal en gelukkig minder dodelijk zijn maar het succesvol bereiken van je doelen al snel in de weg staan en de kans op ongelukken vergroten. Met in acht neming van belangrijke randvoorwaarden als de Nederlandse wet en jouw normen en waarden leer je deze principes toepassen bij het oplossen van problemen en conflicten in je eigen leven zodat je succesvoller je doelen bereikt.

Schrijf een review

één moment...