KJV #40 Ik ga jagen en neem mee…

Gepubliceerd: , in Jachtverhalen
Het overkwam mij regelmatig dat ik wat vergat als ik op jacht ga. Patronen, kijker, mes, stoeltje, schietstok, camouflage-materiaal; noem het maar op: ik vergat het. Eerst deed ik daar wat besmuikt over, maar toen ik een keer zo’n beetje alles tegelijk vergeten was en door R. uit de brand werd gered, besloot ik mijn schroom van mij af te werpen. Ik schreef er inmiddels regelmatig over.
Ik schreef het toe aan mijn leeftijd, maar gelukkig hielp R. mij ook op dit punt uit de brand. “Dat heeft niets met leeftijd te maken. Ik heb het ook, al jaren; terwijl ik toch een stuk jonger dan jij ben. Daarom maak ik gebruik van het lijstje van mijn vader”.

E., de vader van R. is al jaren geleden overleden, hij was ook jager en maakte gebruik van een lijstje waarop hij genoteerd had, wat hij op jacht mee zou kunnen nemen. Want omdat je op elke jacht niet dezelfde spullen nodig hebt, is het makkelijker om een limitatieve opsomming te maken. Als je dan je lijstje doorloopt kan je nooit wat vergeten; wat je die jacht niet kan gebruiken laat je gewoon thuis, maar zo mis je niets meer.

En zo’n lijstje heb ik nu ook, bij mijn jachtakte. Perfect!Van tevoren even bedenken wat je nodig hebt, welke jachtvorm; zomer of winter; met of zonder hond; met of zonder overnachting. Dubbelzijdig uitgeprint en een jachtmaat lamineerde het voor mij. Het gaat al jaren mee. En het mooiste is: sindsdien vergeet ik eigenlijk nooit meer iets. Als ik tenminste niet vergeet even het lijstje langs te lopen…

©TheoM
één moment...