KJV #11 - Hemelvaartsdag 2020, Jagen in het bos?

Gepubliceerd: , in Jachtverhalen
Gedwongen door gezondheidsklachten van voorman Ben Jolink moest Normaal in 2015 stoppen na een “laatste optreden” in het Gelredome.
Maar dankzij een nieuwe behandeling van zijn astma was er vier jaar later echter weer hoop en kriebelde het artiestenbloed al snel weer. Het “mogelijk allerlaatste” concert in 2019 was een test of zijn gezondheid eenmalig zo'n groot optreden kon volbrengen.
Na een afwezigheid van vier jaar stond Normaal op Hemelvaartsdag 2019 voor maar liefst 20.000 Anhangers weer op de bühne. Het bleek dat Bennies gezondheid het toe laat om per jaar eenmalig een optreden te verzorgen 

Hemelvaartsdag 2020 zou daarom voor velen een wellicht historische dag geworden zijn. In ieder geval voor de leden van het Anhangerschap van de groep Normaal, het legioen der høkers. Want het zou dan weleens het “aller allerlaatste” optreden van deze legendarische groep kunnen worden, een jubileum, met '45 joar olderwets høken'.

Wie kent ze niet, hun jachtliederen:
  • twee reebruine ogen;
  • de streuper;
  • enden schieten;
  • gruun gruun voederbietelland;
  • jagen;
  • jägermeister afternoon;
  • keuper de streuper;
  • woarvan akte

“Dat wet toch ieder kind, da-j as streuper begint
En doarnoa wordt i-j een jager
't Bestuur van de natuur denkt alleen moar in 't abstracte
Ambtenaren wiesneuzeri-jeeeeh
Woarvan akte
Woarvan akte”

Bennie Jolink schijnt het stropen achter zich gelaten te hebben en haalde zijn jachtakte. En de keuze voor een Langhaar pleit ook voor zijn kennis van hondenrassen. Ik ben anhanger van Normaal, zeker sinds zij in het volle Gelredome een lans braken voor ons, jagers. 

De 20.000 anhangers (ook) van de jacht zongen luidkeels mee: “Jagen in het bos”, en de jachthoornblazers waren er ook, net op tijd, om “Halali” mee te blazen.

Dit jaar denk ik dat we in plaats van Grolsch Corona drinken, maar ik duim voor 2021, want Bennie, old streupers never die…

©TheoM


De meeste van de hierboven genoemde jachtliederen van Normaal zie je in deze playlist:

één moment...