KJV #10 - Is dat een houtduif?

Gepubliceerd: , in Jachtverhalen
Samen met S. loop ik op naar de Vliet, er liggen daar ganzen weten we. Een behoorlijk stuk uit elkaar lopen we op, want we konden niet zien waar ze precies lagen. Bij de Vliet aangekomen gaan er vijf ganzen op, waarvan er drie onbeschoten kunnen ontkomen. “Ik heb er twee,” zegt hij trots.
Ganzen op de kuubkist

Even later zit ik met deze enthousiaste en leergierige jongjager, nadat wij de lokkers hebben uitgezet, in een ganzenhutje.

Zo wachten we op de dingen die mogelijk gaan komen, tijd om verder te gaan waar we de week ervoor gebleven waren: jagen is ook horen, horen en horen. 

“Ik moest van jou het geluid van een nachtzwaluw, de geitenmelker, opzoeken, dat heb ik gedaan. Het is een ratelend geluid. Ik had het nog nooit gehoord, ik hoop het te herkennen als ik het hoor. Prachtig, hoor, alle geluiden die we de vorige week hebben besproken, heb ik opgezocht, Google is je beste vriend.”. 

“Maar,” vervolgt hij, “wat hoor je nu, denk je”? Zijn vraag verbaast mij, want het roe koe-koe, koe koe van de houtduif hadden we vorige week besproken aan de hand van het ezelbruggetje “mijn o-poe, is dood”.

“Nee,” zegt hij, “het is een papagaai”.  Stom verbaasd kijk ik hem aan. “Echt, kijk maar eens naar dit filmpje
Ik kan heel veel door Google leren, maar ook wel van jou, hoor”.©TheoM
één moment...