Gul zijn van een ander

Gepubliceerd: , in Jachtverhalen
R. is op vakantie en dat trof slecht, want hij had de Duitse jachtopzichter van K. en L. uitgenodigd om eens in Nederland te komen jagen. Ik zag het al aankomen: de vraag of ik, eventueel samen met K., misschien…
Op de ganzen, dat wilde de jachtopzichter graag eens, want daar had hij zoveel mooie verhalen over gehoord. En ook over de enorme aantallen van die ganzen. Nou zitten er bij ons in het veld wel ganzen, maar onregelmatig en meestal ook niet in die grote aantallen.

Maar dat probleem losten we op door een beroep te doen op een buurjager. Daar miegelt het werkelijk bijna altijd van de ganzen. ‘Of de jachtopzichter daar misschien eens een paar uurtjes behulpzaam zou kunnen zijn bij het beheer?’ Het bleek geen probleem en de jachtopzichter had zich vooraf geen voorstelling kunnen maken wat hij die ochtend meemaakte. Hij vermaakte zich uitstekend en deed en passant nuttig werk.En gisteren waren K. en ik met hem op de Veluwe.
We hadden dus als gasten van R. een gast bij ons in het veld van een ander.
De Jachtopzichter kwam tot schot.
Hij was zeer content, mede omdat het daarnaast ook nog een mooie en vooral gezellige dag was. En wij waren ook buitengewoon tevreden, want we werden door hem verrast met een bijzonder mooie uitnodiging voor later in het jaar.

Nou ja, verrast.
Ik wist het eigenlijk al, want in het algemeen geldt:

GUL ZIJN VAN EEN ANDER: PRACHTIG MOOI VERMAAK
WEES EEN WARE CHRISTEN, OP KOSTEN VAN DE ZAAK

DAARBIJ KOMT DAN NOG HET FIJNE:
WIE GOED DOET, GOED ONTMOET

EN BIJ GUL-ZIJN-VAN-EEN-ANDER GAAT DAT JUIST DUBBEL VLUG:
WAT AL NIET VAN JOU WAS KRIJG JE OOK NOG EENS TERUG.

©TheoM
één moment...