Neem contact op met de organisatie:

Duitse cursus "Kundigen Person" te Amersfoort

Nog steeds komt het regelmatig voor dat Nederlandse en Belgische jagers bij het boeken van een jachttrip bij de Landes- of Bundesforst niet (kunnen) voldoen aan de vereiste status van 'Kundigen Person' en daardoor niet kunnen deelnemen aan aanzit- of drukjachten.
De Wildhygiene wet- en regelgeving in Duitsland en Nederland verschillen. Zo mag in Duitsland valwild niet in het verkeer worden gebracht (ook niet bij eigenverbruik) en moet elk stuk zwartwild (ook bij eigenverbruik) op trichinen worden onderzocht.In Nederland en Belgie is deze test bij eigengebruik niet verplicht, maar wordt deze wel sterk aangeraden.

De in Nederland Gekwalificeerde Persoon (GP) mag uitsluitend in Nederland geschoten wild beoordelen. Als hij in Duitsland wild wil onderzoeken en beoordelen, moet hij Kundige Person zijn, en dus de Duitse cursus gevolgd hebben. Men moet de cursus gevolgd hebben in het land waar men het wild aan een 1e onderzoek wil onderwerpen. Dit is het gevolg van het feit dat de Europese Verordening aangeeft dat de opleiding tot Kundige Person ten genoegen moet zijn van de bevoegde (lees:Duitse) autoriteit.In elk land moet deze autoriteit dus eerst de buitenlandse cursussen 'goedkeuren', hetgeen, mede gelet op 'interne' verschillen voorlopig nog niet het geval is.

Jagdburo NimrodiA uit Haaksbergen organiseert in samenwerking met jachtforum.nl de 'Schulungslehrgang zur Kundigen Person'.

De cursus is conform de Duitse regelgeving en neemt ongeveer drie uur in beslag. De cursus is Duitstalig, er wordt geen examen afgenomen.

Na afloop ontvangen de deelnemers het door de Duitse autoriteiten afgegeven Zertifikat 'Kundigen Person' en het boekwerk 'Wildbret-Hygiene, das Buch zur Wildbretverwertung'. Het Zertifikat is voor onbepaalde tijd in de hele BRD geldig. Mede hierdoor is de cursus ook aan te bevelen bij huidige cursisten van de jachtopleiding. Binnen is binnen!

De deelnamekosten bedragen 95.- inclusief BTW en het studieboek.

één moment...