Nieuwe fotodatabase op dejacht.nl

Gepubliceerd: , in Nieuws van De Jacht
De nieuwe fotodatabase op dejacht.nl is een feit! Met nu meer dan 3350 foto's weet je zeker dat je je nooit verveeld met de fotoquiz.

De quiz is zeer geschikt voor jachtcursisten die door de willekeurige volgorde van planten en dieren en de steeds wisselende foto's hiervan goed leren aanspreken.

De nieuwe fotodatabase

Het aantal foto's voor de meeste planten en dieren is sterk uitgebreid en de kwaliteit is verhoogd. Je vindt nu alle planten en dieren onder 'Flora en fauna' waar je rustig de verschillende kenmerken en foto's van specifieke dieren kan bekijken. De verschillende groepen planten en dieren zie je nu ook als foto's tijdens het navigeren. Dat maakt het geheel mooier en geeft de mogelijkheid om ze even naast elkaar te zien.

Een aantal planten en dierziekten zijn verwijderd. Het is en blijft een aanspreek fotoquiz en trichinen zie je nou eenmaal niet. Planten die voornamelijk binnen geteeld worden komen we ook in praktische zin niet tegen.

Foutjes, verkeerde foto's etc.?

Met zoveel nieuwe foto's is het onvermijdelijk dat er her en der een foutje in zit. Een foto van een ander dier of plant, ergens een typefout etc. Ik sta open voor elke vorm van constructieve feedback, dus laat het alsjeblieft weten. Het is in het belang van de andere bezoekers en met name de jachtcursisten.

Licenties

Alle foto's die nu gebruikt worden zijn rechtenvrij, publiek te gebruiken met erkenning van de bron of in licentie aan dejacht.nl gegeven. Informatie over de gebruikte licentie staat op de foto pagina bij het betreffende dier of de plant.

Foto's delen op dejacht.nl

Inmiddels hebben zes jagers en geïnteresseerden foto's aangeleverd, hartelijk dank hiervoor!

Goede kwaliteitsfoto's blijven altijd welkom, zeker wanneer het gaat over 'dierziekten'. Dus heb je mooie foto's die je wilt delen met andere bezoekers van dejacht.nl, kom maar op!

Fotoquiz

De weergave van de quiz is licht veranderd. De foto wordt nu weergegeven in een kader met daarin de volledige foto gepositioneerd. Dit was eerst een 'gecropte' foto waardoor randen wegvielen en soms belangrijke informatie voor het aanspreken.

Het invoerveld en bevestig knop zijn nu langer waardoor ze makkelijker in gebruik zijn, met name op mobiele apparaten.

Onder de controle knop staan nu een aantal tips, deze zijn gebaseerd op vragen die ik over de jaren kreeg over de werking van de quiz.

Kun je Latijns?

Als geintje kun je bij de meeste planten en dieren (jachthonden uitgezonderd) de Latijnse naam invoeren als antwoord bij de quiz. Succes!

Genoeg geschreven, veel plezier met aanspreken!

Bas
één moment...