Wildrecepten
Wild zwijn met bokbier
Door: TheoM
Ingrediënten
- 1,5 kg. zwijnenbout;
- zwarte peper, zeezout;
- 2 el koekkruiden;
- 200 gram lichtgerookt spek, in grote dobbelstenen;
- olijfolie;
- 3 uien, in ringen;
- 1 el jeneverbessen;
- 3 laurierblaadjes;
- 4 dl wildfond, 5 dl. bokbier;
- 3 el mosterd;
- 3 plakken peperkoek.
Bereiding
- Verwarm de oven op 125 graden.
- Snijd de bout in grote stukken en kruid ze gul met peper, zout en koekkruiden.
- Bak eerst het spek een paar minuten met wat olie in een koekenpan.
- Schuif het spek daarna in een ovenbestendige braadpan.
- Doe het zelfde met het vlees (in porties aanbraden).
- Wrijf de jeneverbes fijn, bak ze even met de uien en de knoflook en doe ze ook bij het vlees in de braadpan.
- Zet de braadpan op het vuur, voeg laurier, fond en bier toe en breng aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en zet hem in de oven. Zo'n 2,5 uur of langer. Roer af en toe.
- Maak de stoverij af met mosterd en bind de saus met peperkoek.
- Goed doorroeren en gloeiend heet serveren.
Bijvoorbeeld met aardappelpuree en appelmoes.