Patrijzen jagen en bereiden in België

Gepubliceerd op , in Handmatige Selectie
Op de Nederlandse wildlijst staat hij binnenkort niet meer: de Patrijs. Door verscheidende oorzaken is de stand door de decennia heen dusdanig teruggelopen dat er niet meer op gejaagd kan worden.

Bij onze zuiderburen is dat nog anders, daar mag vooralsnog van 15 september tot en met 14 november op het veldhoen gejaagd worden.

Chef Jan Buytaert laat je zien hoe je dit 'voedsel van de goden' smaakvol rosé bereidt. Heeft u nog niet gegeten? Dan wekt dit filmpje de eetlust wel op. Het eenvoudige recept spreekt tot de verbeelding en roept op om het zelf te maken.

Let wel op de juiste kenmerken. Wilde patrijzen hebben enigszins paars vlees en de noordelijke soort heeft grijze poten. Zijn de poten rood van kleur komen ze uit Zuid-Europa. Handig voor wanneer u dit recept probeert met een gefokte Patrijs uit de winkel.

Zoals we eerder gezien hebben met het haas krijg je ook in dit filmpje achtergrond over het leefgebied en gedrag van dit mooie steppedier.

Deel hieronder je ervaring met dit ovenheerlijke recept.
één moment...