Het villen en slachten van reewild

Gepubliceerd op , in Handmatige Selectie
In dit filmpje van onze oosterburen wordt duidelijk in beeld gebracht hoe je behendig een ree kan villen en slachten. Kortom, wat gebeurt er na het jagen.

Er worden veel tips gegeven en de handelingen zijn duidelijk in beeld gebracht. 
Zoals het van binnen naar buiten snijden om minder haar op het vlees te krijgen. Ook worden de handschoenen even vervangen tussen het villen en slachten in. De nadruk ligt op het zo schoon mogelijk villen en slachten zodat het vlees hematoom- en haarvrij is.

Net als in het filmpje bij het in twee minuten slachten van een hert eerder deze zomer wordt hier ook het mes in het vlees gestoken om het even op te bergen, al is het dit keer gelukkig niet in een fantastische biefstuk maar bij de ribben. Een gebruik wat je de Nederlandse jager niet snel ziet doen.

Wel dient opgemerkt te worden dat het mesgebruik veel veiliger kan, zeker als er anderen in de buurt zijn. Al gebeuren in dit filmpje geen ongelukken, je ziet dat de wildmeester niet gewend is te slachten als anderen in de buurt staan. Hoewel het hier duidelijk gaat om een ervaren vakman blijft voorkomen beter dan genezen.
Bij het gebruik van een mes zorg je er altijd voor dat je in een veilige richting snijdt, dus nooit naar een persoon toe (jezelf noch iemand anders).  Naar mate het mes botter wordt krijgt het ook meer weerstand waardoor de kans groter wordt dat je uitschiet. Zorg er dus altijd voor dat je messen goed scherp zijn.

Al met al een leuke en informatieve film waarin de beginnende en wellicht ook de ervaren reewild jager wat aan heeft.
één moment...