Duif slachten

Gepubliceerd op , in Handmatige Selectie
In dit filmpje zie je een zeer eenvoudige en razendsnelle methode om de borsten uit een duif te halen. Ook de rommel van veren blijft erg beperkt. Handig als je weinig tijd hebt.

Eenvoudige slachtMethode voor duiven

  1. Neem de duif in één hand en één van de vleugels in de andere, vlak bij het lichaam;
  2. Schroef of knip de vleugel van de duif;
  3. Idem aan de andere kant;
  4. Voel nu met je duim waar het borstbeen eindigt en duw de duim daar in de duif, het geeft makkelijk mee;
  5. Met de andere hand hou je de duif stevig vast met de rug in jouw handpalm;
  6. Scheur nu het borstbeen los van de duif;
  7. Pluk de laatste veren van de borstkas;
  8. Je kan nu het borstvlees los snijden of de borstkas in zijn geheel invriezen voor later gebruik.

Duivensoep

Hoewel het karkas van duif een fantastische basis is voor bouillon of soep komt het voor dat je weinig tijd hebt of te veel duiven om de karkassen zinnig te gebruiken. Zeker omdat tegenwoordig de meeste mensen geen tijd nemen om soep of bouillon te maken, om maar in het midden te laten of ze het kunnen.

Het is echter wel zonde want een goede duivensoep smaakt fantastisch. Dus vraag eens rond bij vrienden, familie of restaurants in de buurt of ze geholpen zijn met de karkassen. In dat geval kun je ze gewoon villen & ontwijden zodat je het karkas en de losse borsten overhoudt. Dat bespaart je de tijd van het plukken.

Eduard van Adrichem doet het voor

Hoor je liever in het Nederlands, dan laat onze eigen Eduard hier vrijwel dezelfde slachtmethode zien met behulp van een schaar om de vleugels los te maken.



één moment...